Voor wie?

Relationele Gezinstherapie (RGT) is een door de Erkenningscommissie Justitiële interventies (NJi) erkende gezinsbehandeling voor jongeren van 12 tot 18 jaar en hun gezin. De behandeling wordt in zowel justitieel als vrijwillig kader gegeven waarbij (ernstige) gedragsproblemen en gezinsproblemen de belangrijkste indicaties zijn. Hierbij kan je denken aan hoog oplopende conflicten thuis en buitenshuis, spijbelen, crimineel  en ander risicovol gedrag. Er kan uithuisplaatsing dreigen en er zijn vaak veel zorgen over de jongere en/of het gezin.

RGT is een overzichtelijke en effectieve behandeling in situaties waarin er veel zorgen zijn over de jongere en het gezin. Vaak zijn er al eerdere faalervaringen met hulpverlening en instanties en is het gezin moeilijk te bereiken. Daarom is de behandeling gericht op motiveren en het vergroten van hoop en is het kortdurend en intensief.

‘Alle gezinsleden dragen bij aan het probleem en aan de oplossing.’

Erkende aanpak

RGT is wetenschappelijk onderbouwd  en is opgenomen in de Databank Effectieve Jeugdinterventies. Lees hier de uitgebreide beschrijving van RGT bij het NJi. 

Aanleiding voor RGT

Nieuwsgierig geworden?

Wil je meer weten over RGT? Bel ons: 020 6501501 of mail ons: info@relationele-gezinstherapie.nl. Wij staan je graag te woord.